"Fatayer sabanegh"- Placinte arabesti cu spanac

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • Pentru aluat
  • - 6 pahare de faina
  • - 1 pahar de lapte
  • - 1 pahar de ulei
  • - 3 lingurite drojdie instantanee
  • - ½ lingurita de sare
  • - ¼ pahar apa pentru framantat
  • Pentru umplutura de spanac
  • -2 kg spanac proaspat
  • -2 cepe taiate marunt
  • -1/3 pahar sumac
  • -1/3 pahar suc de lamaie
  • -3/4 pahar ulei de masline
  • -2 lingurite ardei iute macinat
  • -2 lingurite de sare( sau dupa gust)

Mod de preparare

Aluatul

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta 20 de minute.

Se presara cu faina,se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa sa se dospeasca la cald cca 1 ora.

In acest timp se pregateste spanacul.

Spanacul

Specific tarilor arabe, spanacul se curata si se taie marunt atat frunzele cat si cozile.

Se spala in mai multe ape, apoi se stoarce bine in maini.

Se adauga ceapa,sumacul,sucul de lamaie,uleiul de masline,ardeiul iute si sarea si se lasa 5 minute.

Se pune umplutura de spanac intr-o strecuratoare deasupra unui bol pentru a se elimina plusul de lichid.

Se mai framanta 2 minute aluatul si se rup mici bilute de cca 3-4 cm diametru , care se pun in bolul cu ulei de masline.

Se intinde aluatul cu mana si pe fiecare placinta se pune o lingura din compozitia de spanac.

Se impatura placintele in forma de triunghi si se aseaza in tava unsa cu ulei.

Se mai lasa in tavi sa creasca inca 10 minute.

Se dau la cuptorul incalzit in prealabil la 220 de grade.

Se coc cca 12-15 minute, sau pana s-au rumenit.

Se servesc calde cu iaurt.

Pofta buna!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise