Fasole verde in apa

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7 kg fasole verde lata
  • 1 lingura de sare pentru muraturi
  • frunze de telina
  • 6 aspirine

Mod de preparare

Spalata si curatata, taiata in bucati, fasolea se opareste in apa cu sare (sare de muraturi, curata) si frunze de telina taiate marunt. Se lasa la oparit cam 4, 5 minute.

Se scoate si se pune in borcane cu ajutorul palniei pentru borcane, iar apa in care a fost oparita se rastoarna peste fasolea din borcane. Deasupra se adauga, in fiecare borcan (de 1,700 litri), cate o aspirina. Se inchide ermetic cu capace si se sterilizeaza in apa timp de 40 de minute din momentul in care incepe apa sa fiarba.

Dupa ce se finalizeaza sterilizarea, se lasa borcanele in cratita cu apa fierbinte si se acopera cu paturi. Se lasa asa pana se racesc borcanele (de regula pana a doua zi ).

Dupa curatare, din 7 kg de fasole au ramas 6,800 kilograme si au iesit 6 borcane de cate 1,700 kg.

Reteta o mai gasiti si pe http://danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.ro/2014/07/fasole-verde-in-apa-conserva-pentru.html

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise