Fasolea se alege, se spala si se pune la inmuiat in apa cu sare cu 12 ore inainte de a o gati. Se pune la fiert in apa rece si se schimba apa de fiert de 3 ori punandu-se de fiecare data apa fierbinte peste fasole. In ultima apa se adauga si un cartof curatat pentru a preveni balonarea. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se caleste in uleiul incins. Morcovul si telina se curata, se spala si se dau pe razatoarea mare apoi se pun peste ceapa calita pe jumatate. Se lasa pe foc 15-20 minute dupa care se adauga rosiile maruntite, bulionul, ardeii grasi tocati marunt sau pasta de ardei, ardeiul iute si busuiocul. Se mai lasa pe foc 5 minute dupa care se adauga mararul si patrunjelul tocate marunt si se amesteca cu fasolea fiarta si scursa de apa. Se adauga sare dupa gust si se da la cuptor, incins in prealabil, pentru 20 minute. Se serveste cu castraveti murati.Daca doriti se poate adauga si ceva afumatura inainte de a introduce fasolea in cuptor.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise