palam fasolea si o punem in apa rece, de seara pana dimineata.
Cand s-a facut dimineata, ne apucam de treaba. Aruncam apa in care a stat fasolea peste noapte, punem fasolea in apa rece, curata, cat sa o acopere si o punem la fiert, cu putina sare.
In acelasi timp punem intr-o alta oala, apa la fiert ca sa o avem gata fierbinte cand schimbam prima apa la fasole.
Din momentul in care fasolea incepe sa fiarba, o lasam cam 15 minute, apoi aruncam apa si punem peste ea apa gata fierbinte. Mai facem aceasta operatie inca o data, apoi in apa finala, adaugam si morcovii intregi, curatati de coaja, spalati si 2 cepe curatate de coaja, intregi.
Adaugam si o lingurita rasa de sare si lasam sa fiarba pana vedem ca a inceput sa se "sparga" bobul de fasole. Dureaza aproximativ 1 ora si 1/2, la foc mic dar mai bine verificam.
Cand s-a fiert, scoatem cepele si morcovii si ii punem intr-un castronel (nu ii aruncam, ci ii mancam cu putina sare si ulei de masline). Punem fasolea intr-o sita pana se scurge toata apa. Luam un castron mare, punem boabele de fasole fierte si le pisam cu o presa pentru facut piure pana se fac pasta (mie imi place sa mai ramana si cateva bucatele mai mari).
Adaugam sare, turnam ulei in fir subtire si amestecam cu o lingura de lemn. Pisam usturoiul si il adaugam in pasta obtinuta.
Taiem cele 2 cepe ramase si le punem la calit intr-o tigaie, cu putin ulei. Cand ceapa devine sticloasa, adaugam bulionul si amestecam rapid apoi oprim focul.
Aranjam fasolea "batuta" in forma dorita si punem peste ea ceapa calita.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise