Fasole batuta cu ceapa calita

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g fasole boabe
  • un morcov
  • 5- 6 cepe
  • 2 linguri pasta de tomate
  • o frunza de dafin
  • sare
  • piper
  • boia
  • 150 ml ulei

Mod de preparare

Fasolea o punem peste noapte in apa la inmuiat. A doua zi o fierbem 10 minute si aruncam apa (procedam asa de 2 ori). Adaugam si a treia apa peste fasole, punem morcovul, o ceapa si frunza de dafin, si o lasam sa fiarba la foc mic.Dupa ce fierbe o punem la scurs si racit intr-o strecuratoare.

Cat timp se raceste fasolea, curatam ceapa si o taiem solzisori .O prajim in ulei apoi adaugam pasta de tomate.Condimentam cu boia, sare si piper. Punem ceapa calita intr-o stercuratoare. Fasolea o punem intr-un castron si o mixam cu jumatate din ceapa calita si uleiul scurs. Condimentam cu sare si piper. O servim rece cu restul de ceapa pe deasupra. Pofta buna!

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise