Fasole batuta cu ceapa calita

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g fasole boabe
  • un morcov
  • 5- 6 cepe
  • 2 linguri pasta de tomate
  • o frunza de dafin
  • sare
  • piper
  • boia
  • 150 ml ulei

Mod de preparare

Fasolea o punem peste noapte in apa la inmuiat. A doua zi o fierbem 10 minute si aruncam apa (procedam asa de 2 ori). Adaugam si a treia apa peste fasole, punem morcovul, o ceapa si frunza de dafin, si o lasam sa fiarba la foc mic.Dupa ce fierbe o punem la scurs si racit intr-o strecuratoare.

Cat timp se raceste fasolea, curatam ceapa si o taiem solzisori .O prajim in ulei apoi adaugam pasta de tomate.Condimentam cu boia, sare si piper. Punem ceapa calita intr-o stercuratoare. Fasolea o punem intr-un castron si o mixam cu jumatate din ceapa calita si uleiul scurs. Condimentam cu sare si piper. O servim rece cu restul de ceapa pe deasupra. Pofta buna!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise