Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca, perfecta pentru orice masa.
Spala bine fasolea si las-o la inmuiat in apa rece timp de 8-12 ore (preferabil peste noapte).
Scurge fasolea si clateste-o bine. Pune-o la fiert intr-o oala mare cu apa proaspata si adauga frunza de dafin, morcovul si o ceapa.
Lasa fasolea sa fiarba la foc mediu pana cand devine moale (aproximativ 1-1,5 ore). Schimba apa o data sau de doua ori in timpul fierberii pentru a reduce balonarea.
Scurge bine fasolea fiarta si paseaza-o cu ajutorul unui blender sau al unui mixer pana obtii o pasta fina.
Adauga usturoiul zdrobit si sare dupa gust. Mixeaza din nou pana se incorporeaza bine ingredientele.
Incinge uleiul intr-o tigaie mare si adauga ceapa taiata solzisori.
Caleste ceapa la foc mediu pana devine aurie si caramelizata. Adauga pasta de rosii si amesteca bine. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Asaza fasolea batuta pe un platou sau intr-un bol si pune deasupra ceapa calita.
Serveste cu paine proaspata, castraveti murati la soare sau muraturi asortate.
Sugestii:
Pentru un gust autentic, foloseste ulei de floarea-soarelui si usturoi romanesc.
Poti adauga si putina boia de ardei dulce in ceapa calita pentru o culoare si un gust mai intens.
Aceasta reteta de fasole batuta cu ceapa calita este perfecta pentru a fi savurata atat ca fel principal, cat si ca garnitura. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise