Fasolea,curata,se pune in apa rece,cel putin 6 ore.Apoi,se spala,iar si tot cu apa rece se pune la fiert,cu 1 lingurita(rasa) de sare.Este f.bine,daca se fierbe in oala de presiune,deoarece,trebuie sa fie moale si bobul si coaja.
Cind,fasolea e fiarta bine,se strecoara(dar nu aruncam apa),se paseaza(manual sau electric);se pune cu fasolea(cind se paseaza) si usturoiul batut;apoi,cind fasolea e spumoasa,daca e nevoie,se pune putin din zeama ,in care a fiert fasolea;se potriveste de sare,se pune pe un platou.
Ceapa se taie pestisori,si se prajeste in uleiul de masline;dupa ce e calita,se pune boiaua,se amesteca.Se ia de pe foc si se pune peste fasolea batuta.
Se serveste calduta ca atare,cu muraturi.............
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise