Fasolea se alege şi se pune la înmuiat cu o seara înainte de a fi pregătită. A doua zi se schimbă apa, se umple vasul cu apă fierbinte şi se fierbe descoperit până este aproape gata.
Se adaugă ceapă, morcovi patrunjel (toate crestate la capăt), cimbru, foi de dafin boabe de piper, 2-3 linguri de ulei şi se continuă fierberea până fasolea este bine fiartă. La urmă se scot toate componentele, iar fasolea se scoate şi se trece prin sită.
Se adaugă uleiul scurs de la ceapa prăjită, sare şi zeamă de usturoi după gust. La nevoie se mai subţiază cu zeamă în care a fost fiartă fasolea şi se bate cu telul până devine pufoasă.
Se serveşte stropită cu ulei şi presărată cu ceapă prăjită şi cu miez de varză murată sau cu murături.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise