fasole batuta

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g fasole alba boabe,
  • 2 cepe nu prea mari,
  • 1 morcov,
  • 50 g ulei,
  • 1-2 catei de usturoi si sare dupa gust

Mod de preparare

Alegem fasolea, eliminand corpurile straine, o spalam si apoi o punem la inmuiat intr-un vas cu apa rece cateva ore (sau de seara pana dimineata).

Intr-o oala de 4 litri cu apa clocotita, punem boabele de fasole si le fierbem cca 15 minute, dupa care schimbam apa. O punem din nou la fiert tot cu apa clocotita.

Adaugam o ceapa taiata marunt, morcovul si sarea. Dupa ce s-a fiert bine, ca boabele sa fie moi, strecuram fasolea si lasam boabele sa se raceasca.

Trecem boabele prin masina de tocat, adaugam putin ulei, usturoiul bine pisat cu putina sare si potrivim de sare si piper si frecam bine.

Punem fasolea batuta in vasele de servit.

Curatam a doua ceapa pe care o taiem pestisori.

Prajim ceapa pana capata o culoare aurie frumoasa.

Cu o furculita asezam ceapa rumenita deasupra si putem turna si din uleiul in care am prajit ceapa.

Se tine in frigider pana o servim.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise