Batem bine albusurile pana nu se mai desprinde de pe fundul lighenasului, adaugam 6 linguri de zahar si amestecam bine cu grija. Incalzim laptele intr-o cratita punem oaja de lamaie si betisorul de scortisoara. Cand laptele incepe sa fiarba, se reduce focul, si cu ajutorul unei linguri introducem in lapte "galuste" de albusuri, lasam sa fiarba in jur de 30 secunde pe fiecare parte.
Ii scoatem cu o spumuiera pe o tavita mai adanca. Adaugam in lapte praful de budinca, 2 linguri de zahar si lasam sa fiarba 2-3 minute. Luam de pe foc cratita si mixam cu blenderul cat sa iasa cremos. Rasturnam crema de lapte deasupra galustelor si lasam sa se raceasca. Inainte de servire se poate pulveriza cu praf de scortisoara dupa gustul fiecaruia. Este o reteta tipica din Portugalia si e foarte buna pentru cei care vor sa faca dieta sau au probleme cu colesterolul. Va urez pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise