Farfalle al limone

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500gr paste farfalle(fundite)
  • 200gr piept de pui
  • 30ml ulei exravirgin
  • 100ml apa
  • 250ml smantana dulce
  • 1 lingura malai
  • 1 lamaie(coaja si suc)
  • 2-3 catei de usturoi (daca sunt mari ajung 2)
  • patrunjel maruntit
  • salvie
  • sare , piper, delicat

Mod de preparare

Puneti apa la fiert intr-o oala incapatoare, cu sare, iar cand clocoteste puneti pastele si le fierbeti dupa instructiuni. Intre timp taiati pieptul de pui cubulete mici si il prajiti, pe rand sau tot odata, depinde de tigaia pe care o aveti, apoi il scoateti pe o farfurie cu prosop de hartie ca sa absoarba surplusul de ulei. In uleiul ramas in tigaie puneti malaiul, un pic de delicat ,apa, smantana, usturoiul pisat, lamaia si coaja de lamaie, salvia si lasati sa fiarba un pic pana devine densa. Cand vedeti ca este bine legat sosul adaugati puiul apoi pastele scurse bine si patrunjelul, amestecand bine toate ingredientele. Luati de pe foc si serviti imediat fierbinti. Sunt delicioase, incercati si voi!

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise