Fantezie cu portocale

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat:
  • 150g faina,
  • 150g unt,
  • 100g zahar,
  • 2 galbenusuri,
  • 50g smantana,
  • 1 praf de copt,
  • 1 lingura zeama de lamaie.
  • Umplutura:
  • zeama de la o portocala,
  • 1 portocala fara coaja,
  • 150g branza de vaci,
  • 150g zahar,
  • 120g faina,
  • 2 oua,
  • 1 lingura lichior de portocale (sau esenta de portocale).
  • Decor:2 portocale,1 plic gelatina transparenta.

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu untul, se adauga galbenusurile, pe rand, smantana, praful de copt stins cu zeama de lamaie si faina.

Se toarna compozitia intr-o forma rotunda cu peretii detasabili si se introduce la cuptor pentru aproximativ 15 minute. Intre timp, se freaca branza de vaci cu zaharul, zeama de portocala, ouale batute, lichiorul (sau esenta). La sfarsit, se adauga portocala taiata bucati.

Se scoate blatul din cuptor, se toarna compozitia pentru umplutura si se pune forma din nou la cuptor pentru 20 de minute.

Dupa ce se coace, se lasa la racit.

Cand prajitura s-a racit , se decoreaza cu feliile de portocale peste care se toarna gelatina transparenta, preparata cum scrie pe plic.

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise