Pentru crema de smantana se incalzeste la foc mic frisca lichida amestecata cu zaharul si pastaia de vanilie taiata. Cand frisca s-a incalzit, se adauga gelatina inmuiata separat, se amesteca bine pana se topeste complet, fara sa fiarba. Se scoate pastaia de vanilie si se lasa sa se raceasca.
Pentru jeleul de capsuni, se fierb, la foc mic, mierea de albine cu sucul de capsune, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se amesteca cu gelatina topita si se lasa la racit. Se ia un castron de sticla, adanc, se toarna sucul de capsuni si gelatina, se adauga capsunile taiate jumatati si se lasa la frigider pentru a se intari putin. Se adauga apoi crema de smantana in start uniform si se lasa din nou la frigider circa o ora.
Se curata coaja fructelor de mango, se taie cuburi, se amesteca jumatate din ele cu apa si mierea si se trec prin blender. Se fierbe la foc mic amestecand mereu, se lasa sa clocoteasca de 4-5 ori, apoi se ia de pe foc si se lasa la racit. Compozitia calduta, se amesteca bine cu gelatina dizolvata separat in apa rece si cu fructele oprite si se toarna peste smantana.
Se pune la frigider pana a 2 zi.I n momentul serviri, se rastoarna continulul castronului incat la baza sa fie jeleul de mango, iar deasupra culola si capsuni si jeleu rosu.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise