Falafel (specific arab)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2 pahare (de apa) naut
  • -patrunjel, o legatura
  • -1 ceapa
  • -4 catei usturoi
  • -1 ardei iute
  • -sare
  • -condimente (cumin - 2 lingurite rase, piper - dupa gust)
  • -1 lingurita praf de copt
  • -un virf de cutit bicarbonat

Mod de preparare

Nautul curata, se spala, se inmoaie 12-16 ore. Nu se fierbe dupa aceea.

Apoi nautul, ceapa, patrunjelul, ardeiul iute, usturoiul, se dau prin masina de carne;se pun, apoi, condimentele,sarea,praful de copt,bicarbonatul.Se framinta bine;se fac, apoi, chiftelute, care se prajesc in ulei fierbinte.

Se servesc linga rosii, ceapa verde, masline. Neaparat piine arabeasca (lipie).

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise