Fajitas cu legume

Ingrediente

  • ¼ ceasca de ulei de masline
  • ¼ ceasca de otet din vin rosu
  • 1 lingurita de oregano uscat
  • 1 lingurita de boia (dulce sau iute)
  • sare cu usturoi dupa gust
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita de zahar alb
  • 2 dovlecei mici, taiati julienne
  • 2 bostani mici (sau tartacute), taiati julienne
  • 1 ceapa mare, taiat julienne
  • 1 ardei verde, taiat fasii
  • 1 ardei rosu, taiat fasii
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 250 de grame de porumb la conserva (scurs de apa)
  • 300 de grame de fasole rosie la conserva (scursa de apa)

Mod de preparare

Intr-un bol mare, combinati uleiul de masline, otetul, boiaua, sarea cu aroma de usturoi, piperul si zaharul. La marinata obtinuta adaugati dovlecelul, dovleceii galbeni, ceapa, ardeiul verde si cel rosu. Marinati legumele si lasati la frigider pentru cel putin 30 de minute, dar nu mai mult de 24 de ore.

Incingeti uleiul (cele doua linguri) intr-o tigaie mare, la foc mediu. Scurgeti legumele de sosul marinat si sotati-le pana ce se inmoaie, pentru 10 - 15 minute. Puneti porumbul si fasolea, dati focul mai tare si prajiti pentru 5 minute, pana se rumenesc legumele.

Amestecul de legume de serveste cald, pe tortilla sau lipii. Putei pune cascaval de post pe deasupra.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise