Exotic Pavlova

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pavlova
  • - 5 albusuri la temperatura camerei
  • - 300 g zahar
  • - 2 lingurite amidon
  • - 2 lingurite otet
  • - extract de vanilie
  • - un praf cream of tartar
  • Ornat
  • - 300 ml frisca
  • - 3 linguri zahar
  • - esenta de rom
  • - un mango
  • - 3-4 buc fructul pasiunii

Mod de preparare

1. Preincalziti cuptorul la 180 C si tapetati o tava cu o hartie de copt pe care ati desenat un cerc de cca 22 cm. Bateti albusurile pana devin o spuma moale, adaugati un praf de cream of tartar si continuati sa bateti pe viteza maxima.

2. Dupa ce albusul incepe sa se intareasca adaugati zaharul cu lingura in mai multe etape. Ultima lingura de zahar amestecati-o cu amidon inainte de a o incorpora la bezea. Testati bezeaua intre degete si continuati sa o bateti pana nu mai simtiti nici o granula de zahar la atingere.

3. Adaugati apoi otetul amestecat cu esenta de vanilie. Intindeti bezeua in cercul desenat. Scadeti temperatura cuptorului la 140 C si coaceti bezeua pentru o ora. Cand este gata lasati-o sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa.

4. Ornati-o cu frisca batuta cu zahar si esenta de rom. Puneti deasupra feliile de mango si miez de fructul pasiunii. E mai buna rece de la frigider.

Mai multe detalii gasiti aici:

http://3sisterscooking.blogspot.ro/2013/06/exotic-pavlova.html

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise