Empanadillas de atun (placinta de ton)

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 grame faina
  • 1 varf de lingurita de bicarbonat
  • 1/2 cana de bulion
  • 1 cana ulei
  • 1/4 cana de vin alb
  • 200 grame de ton in ulei(in conserva)
  • 1 ou fiert
  • sare

Mod de preparare

Se toarna faina in forma de vulcan,intr-un castron,iar in interior se adauga vinul,1/4 din ulei,sare si bicarbonat.Se amesteca totul pana se formeaza un aluat destul de consistent si se poate lucra cu mainile.

Se scurge tonul de ulei si se faramiteaza in bucatele mici.Se amesteca cu bulionul,oul curatat si taiat marunt

Se intinde aluatul, pe o suprafata presarata cu faina, pana devine subtire si uniform.

Se taie rondele cu ajutorul unui pahar sau unui taietor special de pasta.Aceste rondele trebuiesc umplute cu compozitia de ton,asezand-o in mijloc.Se inchide aceasta forma ,si cu ajutorul unei furculite se apasa bine marginile aluatului a nu iesi compozitia in timp ce aceasa va fi prajita in ulei.

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se prajesc aceste placintele pana devin aurii.Se scurg cu ajutorul servetelelor absorbente si se pot servi calde sau reci.Pofta buna!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise