Empanada de ton

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2 conserve ton (atun)
  • -2 oua fierte
  • -1 ou crud
  • 50ml vin alb
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • 2 foi congelate de hojaldre (sunt niste foi de placinte late si se pot folosi fie la dulciuri fie la mincaruri
  • se gasesc in piata sau supermarket) si putin ulei pt prajit ceapa.

Mod de preparare

Scoatem foile din congelator si lasam 10 min sa se dezghete. Intre timp, punem cuptorul la 180 de grade. Tocam ceapa marunt, o calim, adaugam vinul, sare, piper dupa gust, se lasa sa se evapore vinul. Dupa aceea, amestecam ceapa cu tonul si ouale tocate marunt.

Se aseaza pe tava de la cuptor o hirtie ca sa nu se lipeasca (hirtia tre sa fie speciala pt cuptor), punem o foaie de hojaldre dedesubt, punem umplutura si cea de-a doua foaie deasupra, facem o gaurica in mijlocul empanadei, ca sa iasa aburul. Batem oul crud si o ungem cu o pensula sau cu ce avem. Bagam la cuptor timp de 20 min, dupa care o scoatem si o mincam calda. Este delioasa. Pofta buna!

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise