Conopida se desface in buchetele .
Buchetelele de conopida se fierb in apa si sare 10 minute.Se pun intr-o strecuratoare sa se scurga bine de apa si sa se raceasca.
Ceapa, usturoiul, frunzele de menta si patrunjel se maruntesc intr-o masina de taiat vegetale.
Se pun intr-un bol impreuna cu faina, ouale, laptele si condimentele; se amesteca bine , pentru a nu ramane cocoloase de faina.
Se incinge uleiul si se pun la prajit buchetele de conopida dupa ce le-am introdus in scrob.
Se lasa la foc mediu pana iau o culoare aurie.
Se scot pe hartie absorbanta de bucatarie, apoi se aranjeaza pe platoul pe care le servim.
Se mai poate face si alta varianta.
Dupa ce conopida s-a fiert se desparte in buchetele si mai mici; acestea se introduc in scrob si cu lingura se pun in uleiul incins , pentru a forma placintele.
Se consuma calde sau reci cu lipie araba, ridichi si ceapa verde.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise