Inainte de venirea pe lume a fiicei mele stateam destul de mult prin bucatarie, pregatind diverse dulciuri. In ziua in care ea trebuia sa vina pe lume, putin dezamagita ca nu dadea semne ca ar aparea curand, am pregatit aceste eclere care au iesit grozav spre fericirea sotului care este innebunit dupa ele.
Eclere:
Apa, uleiul, sarea si zaharul se pun pe foc. Cand au dat in clocot se adauga faina de o data si se amesteca pana se incorporeaza bine, dupa care se opreste focul. Se lasa sa se raceasca (dar nu complet) si se adauga cate un ou. Nu se va adauga un alt ou decat dupa incorporarea celuilalt. Apoi se pune compozitia in sprit si se fac gogosele sau eclere. Se introduc la cuptor la foc potrivit si nu umblam la ele decat dupa ce observam ca au capatat culoare galbuie (aproximativ 20-25 min in functie de cuptor).
Crema:
Ouale se bat cu zaharul pana se albesc, se adauga faina si laptele. Se pun pe foc si se lasa pana crema se ingroasa, amestecand cu telul in permanenta pentru a nu se prinde de fundul cratitei. Dupa ce oprim focul adaugam untul si vanilia.
Frisca se bate foarte bine.
Eclerele se taie pe lungine si se umplu cu crema de vanilie si cu frisca.
Le puteti pudra cu zahar farin sau puteti topi o ciocolata neagra la care adaugati putina frisca lichida.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise