Eclere
Se pune apa intr-un vas si se pune la fiert.Se adauga sarea si untul si se lasa sa se topeasca.Se amesteca din cand in cand.Se ia vasul de pe foc in momentul in care incepe sa fiarba si se adauga faina+praful de copt dintr-o data.Se omogenizeaza cu o lingura si punem din nou vasul pe foc.Se opareste compozitia la foc mediu 2-5 minute,pana cand se desprinde de pe fund si formeaza un film alb.Aluatul se pune intr-un vas si se lasa putin sa se raceasca.Se amesteca pe rand ouale si se amesteca.Nu se adauga urmatorul ou pana ce primul nu este bine omogenizat.Aluatul se amesteca pana cand devine neted si stralucitor.
Se lasa sa se raceasca complet si se introduce intr-un sprit.Se tapeteaza tava cu hartie cerata si se spriteaza rozete cam de marimea unei mingi de ping-pong.
Gogosile se coc cca.25 min la 200C sau pana devin aurii(depinde de cuptor).Nu se va deschide cuptorul in timpul coacerii sub nici o forma caci gogosile se vor lasa si nu vor mai fi goale in interior asa cum trebuie sa fie aluatul de eclere.
Se scot,se lasa la racit si inainte de-a le umple se taie "capacele"cu un cutit sau cu foarfeca.
Crema
Punem la fiert 600 ml. lapte cu 100g zahar intr-un vas.Intre timp
se freaca 4 galbenusuri cu 150g zahar si 5 linguri de faina.Se subtiaza cu 200 ml lapte rece si se toarna peste laptele fierbinte amestecand in continu.Se amesteca crema pana se ingroasa(devine ca o budinca).Luam vasul de pe foc si lasam 5-10 minute la racit.
Batem cele 4 albusuri spuma cu 50g zahar si le adaugam la crema de lapte.Omogenizam pana obtinem o crema pufoasa,dar ferma.Se lasa sa se raceasca complet.
Taiem capacele din fiecare ecler si cu o lingura se va umple partea inferioara cu crema (eclerul e gol pe interior)dupa care punem capacelul la loc.Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.Se servesc pudrate cu zahar praf.
Bon apetit!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise