Eclere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt aluat:
  • 250ml apa sau lapte(eu am pus apa)
  • 100ml ulei
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri zahar
  • 150g faina
  • 4 oua
  • 1 varf lingurita amoniac (eu nu l-am pus deloc)
  • Pt umplut:
  • 1 budinca de vanilie
  • 400ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 100g unt
  • 200ml frisca batuta
  • Pt ornat:
  • 50g ciocolata

Mod de preparare

Pt aluat am pus apa, uleiul, praful de sare si zaharul intr- cratita, am lasat sa dea un clocot, apoi am dat cratita deoparte si am pus toata faina (cernuta inainte) amestecand repede pana s-a dezlipit de cratita.

Am adaugat ouale pe rand si am amestecat bine dupa fiecare ou.

Apoi am pus aluatul pe hartie de copt

Eu le-am copt cam 40 minute pana s-au rumenit, fara sa deschid usa la cuptor.

Am preparat budinca, calduta am amestecat-o cu untul moale, apoi am lasat-o la racit. Am batut frisca.

Am umplut cojile de ecler cu budinca si frisca si le-am ornat cu ciocolata topita.

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise