Eclere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Gogosi :
  • 5 oua
  • 100 ml ulei
  • 500 ml apa
  • 1/2 lingurita sare
  • 250g / 2 cani de faina faina
  • Crema :
  • 1 l lapte
  • 1 cana zahar,daca vreti mai dulci inca 1/4 cana
  • 4 oua
  • 1 pachet margarina unirea
  • vanilie
  • 100g faina

Mod de preparare

Pt gogosi: se fierbe apa cu uleiul, se adauga sarea si faina .se amesteca pana se intareste. Apoi se lasa 10-20 minute sa se raceasca dupa care se pun ouale. Se pun in tava, in forma lunguiata, si se baga la cuptor pt cca. 30 min la foc mediu.

Pt crema: se amesteca zaharul cu ouale si faina. Intre timp se pune la incalzit laptele. 500ml se pune deasupra compozitiei, iar restul se fierbe cu margarina. Se toarna prima compozitie peste laptele cu margarina si se invarte continuu pana se omogenizeaza, eventual la foc mic. Gogosile se taie in jumatati si se pune crema glazura: ciocolata topita la aburi sau glazura de ciocolata.

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise