Apa, uleiul și sarea se fierb până când clocotesc, apoi se ia vasul de pe foc și fără să lăsăm la răcit se amestecă cu mixerul făina în ploaie apoi se adaugă ouăle,continuând să mixăm ouăle se amestecă pe rând fiecare incorporându-le bine în compoziție.
Compoziția rezultată trebuie să fie păstoasă,tapetăm o tavă cu puțin ulei și făină compoziția se toarnă intr-o pungă pe care o tăiem la vârf și turnăm în tavă.
Dăm la cuptor până când eclerele formate se rumenesc bine după ce le scoatem din cuptor le lasăm să se răcească apoi le tăiem la mijloc în 2 pe o parte dacă a ieșit bine aluatul,mijlocul trebuie să fie gol.
CREMA:
Se prepară la rece cu laptele eu am pus cu 100 ml mai puțin lapte pentru a obține o cremă mai groasă aceasta am amestecat-o cu untul pe care l-am frecat dinainte cu zahărul vanilat am folosit mixerul.
Și crema am turnat-o într-o pungă pe care la fel am tăiat-o la unul dintre colțuri.Se umple eclerele cu cremă.
Cuburile de ciocolată de menaj se pun într-o cratiță pe foc împreună cu uleiul se amestecă n continuu până ciocolata se topește se lasă puțin la răcit apoi cu o linguriță se stropesc eclerele.
POFTĂ BUNĂ!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise