Aluatul:
Se pune intr-o cratita laptele, untul, sarea, zaharul vanilat si se lasa sa fiarba. Cand clocoteste se pune toata faina deodata si se mai mentine putin pe foc amestecand repede cu o lingura de lemn, apoi se lasa la racit. Se incorporeaza oualele unul cate unul, amestecand bine. Aluatul rezultat se pune in tava neunsa, tapetata cu faina si se da la cuptor cu focul putin mai tare primele 15 min (se ridica mai bine) apoi se lasa focul mai moale. Cand sunt gata se pun pe o farfurie si se lasa sa se raceasca apoi se taie capacul si se umplu cu crema.
Crema:
Se amesteca laptele rece cu zaharul. Separat se desfac cu lingura de lemn galbenusurile dupa care se adauga cate putin tot laptele, amestecand bine. Se pune 100 g unt cu faina intr-o cratita pe foc sa se rumeneasca usor dupa care se lasa putin sa se raceasca si apoi se adauga laptele cate un pic, ca sa se desfaca compozitia (ca la ciulama). Se pune apoi compozitia la fiert si cand crema s-a legat bine se adauga 100 g unt si se lasa la racit.
Cu aceasta crema se umplu eclerurile (optional se poate pune si frisca).
POFTA BUNA
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise