Se pune apa la fiert intr-un vas cu sarea, zaharul si untul. Cand a dat in clocot se stinge focul, se adauga toata faina si se amesteca energic cu un tel. Se lasa sa se racoreasca putin(sa fie calduta) si se adauga ouale, unul cate unul. Nu se adauga urmatorul pana ce nu s-a incorporat foarte bine cel dinainte. Pe hartie de copt sau tava unsa se spriteaza bastonase cu lungimea de 5-6 cm si inaltimea de cca 1,5 cm. Se coc la foc iute 10 min si inca 15 min la foc redus pana ce cojile sunt bine rumenite. Din ultimele lingurite de aluat, cu forma cea mai subtire a spritului se toarna bastonase arcuite care vor deveni gaturile lebedelor. Deoarece sunt subtiri si se coc repede trebuiesc puse separat in tava.
Pentru crema se freaca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat pana ce acesta se topeste, se incorporeaza amidonul, se dilueaza cu cei 75 ml lapte fierbinte si se fierbe pe baie de abur pana se ingroasa.
Revenim la cojile care s-au racit intre timp si le pregatim astfel: taiem fiecare coaja pe jumatate asa incat sa obtinem un capacel care la randul sau il vom taia in doua jumatati care vor deveni aripile lebedelor.
Apoi trecem la montat. Punem un strat de crema, un strat de frisca cu ajutorul spritului, asezam aripile si gaturile si totul este gata. Nemaiavand timp de alte decoruri am pudrat putin cu zahar aripile lebedelor.
Reteta este cea clasica dar efectul este dublu datorita prezentarii finale.Spor la treaba!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise