Dulciuri de post

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 bucati mari: 4 linguri zahar, 4 linguri gem de prune (sau orice alt gem), 2 linguri ulei de masline (sau de floarea soarelui), 6 linguri suc de portocale (natural sau fanta), 4 linguri pline de faina, 1 lingurita praf de copt, esenta de vanilie
  • Pentru decor: nuci taiate marunt, nuci intregi, gem de prune

Mod de preparare

Zaharul si gemul se omogenizeaza cu ajutorul unui tel pana se topeste aproape tot zaharul. Adaugam uleiul, sucul, esenta de vanilie si amestecam pana se omogenizeaza, apoi incorporam praful de copt, amestecam bine, apoi adaugam faina si amestecam energic.

Compozitia se pune in tava de muffins in care punem hartie speciala sau ungem cu ulei si tapetam cu faina, formele se umplu doar 3/4. Punem tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade pt 20-25 de min sau pana trece testul scobitorii.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise