Dulceata din struguri albi cu whisky

Se pun la fiert apa cu zaharul intr-o cratita, nu se amesteca.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 925 g struguri albi fără seminţe
  • 300 g zahăr
  • 225 ml apă
  • 40 ml whisky

Mod de preparare

Se pun la fiert apa cu zaharul intr-o cratita, nu se amesteca.

Se spală strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini. Când siropul începe să se lege, se adaugă peste sirop boabele de struguri. Se face focul mic şi se amestecă des. Se culege spuma formată, dacă este nevoie, eu nu am prea avut spumă.

Se fierbe aprox 30 de minute, până scade un pic, iar dulceaţa este legată.

Se lasă la răcit. Se adaugă whisky, se lasă la infuzat la rece pentru o oră, va căpăta şi o nuanţă frumoasă. Apoi se pune din nou la fiert, pe foc mic, pentru aprox 15 minute. Se lasă la răcit, apoi se toarnă în borcane şi se etichetează.

Timp de pregătire: 10 min + 1h

Timp de gătire: aprox 35 + 15 min

Porţii: 1 borcan

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/09/dulceata-din-struguri-albi-cu-whisky.html

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise