Dulceata din fructe de soc

Reteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.

Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de fructe de soc
  • 800 g zahar
  • 100 ml apa
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Dulceata din fructe de soc este delicioasa, usor asemanatoare la gust cu cea de afine. Se prepara usor, important este sa culegeti fructele din locuri cat mai curate si sa aveti putintica rabdare. Culegeti fructe bine coapte, moi la apasare si nu le consumati in stare cruda.

Asadar desprindeti bobitele de soc de pe ciorchini, spalati-le sub jet de apa si lasati-le la scurs intr-o sita.

In vasul in care veti face dulceata puneti zaharul, apa si zeama de lamaie. Fierbeti 5-6 minute pana cand ati obtinut un sirop gros, apoi adaugati fructele de soc.

Cand s-a format spuma, luati-o cu o lingura ori de cate ori este nevoie.

Fierbeti dulceata 25-30 de minute, pana cand incepe sa se lege.

Testati consistenta punand pe o farfurie care a stat la congelator o lingurita de dulceata. Cand s-a racit complet, nu trebuie sa curga prea usor. Sau cea mai simpla si sigura metoda, masurati temperatura dulcetii cu un termometru. Cand a atins 105 grade C, dulceata este gata si poate fi transferata in borcane sterilizate.

Dupa racire, etichetati-o si asezati-o frumos in camara. Spor la treaba!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise