Dulceata de zmeura si visine

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de zahar la un kg de fructe
  • zeama de la o lamaie mare
  • 3 plicuri de zahar vanilinat

Mod de preparare

Visinile sa fie curatate de samburi.

Puneti fructele de zmeura si visine intro cratita incapatoare, adaugati zaharul respectand proportia la cantitatea de fructe pe care o aveti, adaugati zeama de lamaie, vanilia.

Scuturati vasul cu fructele usor, sau amestecati cu multa grija folosind o lingura de lemn, asezati vasul pe flacara, la foc domol si supravegheati fructele, amestecand usor pana se topeste zaharul.

Fierbeti dulceata pana la consistenta dorita, cand siropul este legat, iar fructele plutesc pe fundul vasului si au aspect uleios.

Luati vasul de pe foc, turnati dulceata in borcane cu capace filetate, spalate, sterilizate.

Sigilati borcanele, iar dupa racire le depozitati in camara.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise