Dulceata de zmeura

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1100 g zmeura;
  • 500 g zahar (mai mult sau mai putin - dupa preferinte)

Mod de preparare

Astazi am pregatit dulceata mea preferata: din zmeura.

Se spala zmeura (cu grija pentru ca se zdrobeste usor), se asaza intr-o cratita mare si se acopera cu zahar.

Le lasam asa peste noapte, sa-si lase sucul.

A doua zi, se fierbe la foc mic. Pentru a testa daca e gata, punem o picatura din sirop pe o farfurioara, iar daca picatura nu curge, atunci dulceata este gata. Se fierbe destul de repede (cam 30 de minute).

Cand se raceste dulceata, se pune in borcane si se eticheteaza.

Eu am obtinut doua borcane de dulceata.

Pofta Buna!

Reteta o gasiti si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/07/dulceata-de-zmeura.html

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise