Astazi am pregatit dulceata mea preferata: din zmeura.
Se spala zmeura (cu grija pentru ca se zdrobeste usor), se asaza intr-o cratita mare si se acopera cu zahar.
Le lasam asa peste noapte, sa-si lase sucul.
A doua zi, se fierbe la foc mic. Pentru a testa daca e gata, punem o picatura din sirop pe o farfurioara, iar daca picatura nu curge, atunci dulceata este gata. Se fierbe destul de repede (cam 30 de minute).
Cand se raceste dulceata, se pune in borcane si se eticheteaza.
Eu am obtinut doua borcane de dulceata.
Pofta Buna!
Reteta o gasiti si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/07/dulceata-de-zmeura.html
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise