Dulceata de visine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 kg visine
  • 2 kg zahar
  • borcane cu capac

Mod de preparare

Se spala visinele , li se rupe codita si se lasa la scurs apa de pe ele.

Se scot samburii cu dispozitivul special si se pun visinele intr-un vas in care punem zaharul.Daca vreti sa fie si mai dulce se poate adauga inca 0,5 kg zahar.

Se lasa de seara pina a doua zi dimineata visinele cu zaharul, sa se topeasca.

Se pun intr-o cratita la fiert , invartind continuu pina cind se ingroasa compozitia.Spuma formata se ia cu lingura.Cind dulceata este gata adaug un pachetel de conservant, amestec bine si pun dulceata fierbinte in borcane , le pun capacul si le las 5 minute cu capacul in jos.

Intr-o cutie pun o patura groasa si asez in ea borcanele cu dulceata. Le acopar bine cu inca o patura si le las acolo pina se racesc( o zi, doua) apoi le pun in camara.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise