Dulceata de vinete cu nuci

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 kg vinete mici (de marimea unui ou)
  • 100 gr. de miez de nuca
  • sucul de la o lamiie
  • 800 gr. de zahar
  • 500 gr. miere
  • un baton de vanilie
  • o lingurita piper
  • ghimbir
  • nucsoara

Mod de preparare

Se curata frunzulitele verzi din jurul cozii (codita se pastreaza). Se face o taietura in cruce pe fundul vinetelor si se oparesc în apa clocotita 15 min.

Se scot cu o spumiera, se clatesc cu apa rece si se scurg bine.

Se face un sirop din zahar, zeama de lamiie, vanilie si ½ l apa. Cind incepe sa fiarba, se rastoarna vinetele si nucile si se lasa la foc mic 30 min.

Se stinge focul si se lasa vinetele în sirop 48 h.

Se pune la foc mic. Cind fierbe, se adauga mierea si mirodeniile. Se fierbe 15 min dupa care se toarna în borcane. Cine are rabdare poate sa umple fiecare vinata cu un miez de nuca.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise