Dulceata de prune

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg prune;
  • 2 cani de zahar.

Mod de preparare

Se spala bine prunele si se decojesc. Se taie in bucati mai mici, se pun intr-o cratita mare si se acopera cu zahar.

Le lasam asa peste noapte. Isi vor lasa destul suc. Eu nu am folosit apa.

A doua zi, le fierbem la foc mic pentru aprox 40 de minute. Pentru a o testa, punem o picatura din zeama de la dulceata pe o farfurioara. Daca siropul nu curge, atunci este gata.

Eu am obtinut: un borcan de 700g si unul de 200g.

Pofta Buna!

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise