Dulceata de portocale, grape-fruit si lamaie

Timp pregatire
1215 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente: un grape-fruit,
  • doua portocale,
  • o lamaie,
  • zahar

Mod de preparare

Se cojesc portocalele si grape-fruit-ul, si cojile se taie cubulete. Se fierb cojile in 6 cani de apa, timp de 5 min. Se strecoara cojile, se arunca apa si se repeta fierberea timp de 5 min, tot in 6 cani de apa. Se strecoara din nou si se arunca apa.

Portocalele si grape-fruit-ul se curata bine de pielita alba, apoi se taie bucatele.

Se taie si lamaia, felii subtiri, cu tot cu coaja. Se amesteca fructele cu cojile si se pun la fiert in 6 cani de apa, timp de 5 min. Se acopera si se lasa la rece timp de 18 ore, cel putin.

Dupa pauza de 18 ore, se pune compozitia din nou la fiert timp de 10-15 min. Se ia de pe foc si se masoara compozitia. Pentru fiecare cana de compozitie se adauga cate o cana de zahar. Se pune din nou la fiert, aprox. o ora, sau pana se leaga un pic.

Eu am obtinut 5 borcanele de 300-400ml de dulceata.

Pofta buuuna!

Tort trio de ciocolata. Reteta de tort cu blat umed de cacao si trei feluri de ciocolata

Tort Trio de Ciocolata. Reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si trei mousse-uri fine din ciocolata neagra, cu lapte...

Piftie - racituri - de curcan

Placinta spirala cu spanac si branza in aluat foietaj

Placinta spirala cu spanac si branza in aluat foietaj este o alegere delicioasa pentru o gustare sau chiar pentru o masa...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise