Se cojesc portocalele si grape-fruit-ul, si cojile se taie cubulete. Se fierb cojile in 6 cani de apa, timp de 5 min. Se strecoara cojile, se arunca apa si se repeta fierberea timp de 5 min, tot in 6 cani de apa. Se strecoara din nou si se arunca apa.
Portocalele si grape-fruit-ul se curata bine de pielita alba, apoi se taie bucatele.
Se taie si lamaia, felii subtiri, cu tot cu coaja. Se amesteca fructele cu cojile si se pun la fiert in 6 cani de apa, timp de 5 min. Se acopera si se lasa la rece timp de 18 ore, cel putin.
Dupa pauza de 18 ore, se pune compozitia din nou la fiert timp de 10-15 min. Se ia de pe foc si se masoara compozitia. Pentru fiecare cana de compozitie se adauga cate o cana de zahar. Se pune din nou la fiert, aprox. o ora, sau pana se leaga un pic.
Eu am obtinut 5 borcanele de 300-400ml de dulceata.
Pofta buuuna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise