e aleg piersici coapte, mai tari.
Se spala, se inlatura samburii
si se taie in felii subtiri.
Se amesteca bine cu zaharul si
se lasa peste noapte la frigider.
A doua zi se scurge siropul pe care
si l-au lasat piersicile si se pune la fiert,
pana capata o consistenta legata. Se adauga
feliile de piersici si se continua
fierberea la foc mic, aprox 45-50 minute.
Spre sfarsitul fierberii, se adauga zeama
de lamaie - care va impiedica dulceata
sa se zahariseasca.
Dulceata se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate.
Astfel esti sigur ca ai inchis in borcane, toata aroma verii
de care te vei bucura din plin la iarna... ;)
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise