Dulceata de pepene galben cu ghimbir

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de miez de pepene galben taiat cubulete
  • 500 g de zahar
  • 100 g de ghimbir proaspat
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Intr-un bol se pun cubuletele de pepene galben, zeama de lamaie , zaharul si ghimbirul curatat si taiat in cubulete mici sau dat pe razatoare. Se amesteca si se lasa peste noapte.

A doua zi se scurge siropul si se pune la fiert pana ce incepe sa se lege. Se adauga cubuletele de pepene galben si coaja de lamaie si se mai fierbe pentru aproximativ 15 minute, la foc mic.

Dulceata se toarna fierbinte in borcane si se pastreaza la loc racoros.

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise