Dulceata de mure

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Dulceata de mure

Ingrediente

  • mure – 1 kg.
  • zahar – 500 g.
  • apa – 100 ml
  • lamaie – 1 buc.
  • pastaie de vanilie – 1 buc.

Mod de preparare

Spalati bine murele, alegeti frunzulitele si coditele si lasati-le la scurs intr-o sita

Puneti zaharul intr-o craticioara incapatoare, adaugati apa si zeama de lamaie

Crestati pastaia de vanilie pe jumatate si razuiti miezul cu ajutorul unui cutit, apoi adaugati-le in craticioara

Puneti siropul pe foc si lasati sa fiarba, la foc potrivit, pana se ingroasa putin

Verificati pe o farfuriuta o picatura de sirop, daca sta legata si nu curge

Adaugati murele in sirop si amestecati usor, apoi lasati sa fiarba si mariti putin focul

Adunati spuma formata la suprafata

Mai lasati sa fiarba inca 15 minute, la foc mare, din momentul in care incepe sa clocoteasca

Verificati din nou pe farfurie o picatura de dulceata si daca mai este nevoie, mai lasati putin pe foc

Scoateti pastaia de vanilie si turnati dulceata fierbinte in borcane, inchideti bine capacele si lasati-le sa se raceasca cu capacul in joc, acoperite cu un prosop gros.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise