Intr-un vas de inox cu fundul gros se pune laptele; cand da sa fiarba se adauga samantana, zaharul, sarea, bicarbonatul si batonul de vanilie, si se dau la foc foarte mic circa 2,5-3 ore, amestecand din cand in cand.
Aproximativ dupa o ora se va schimba la culoare si va continua asa pana va deveni auriu. Se lasa sa fiarba la foc mic pana incepe sa se ingroase.
Cand e gata, se toarna intr-un borcan (eu am pus intr-un borcan de 800ml si a fost aproape plin) si se lasa sa se raceasca. Se tine la frigider, si e de recomandat sa fie consumat cam intr-o luna.
Are un gust foarte bun, ca un fel de crema de caramel.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise