Dulceata de gutui

Eu, pentru ca nu am cantar, am masurat si gutuile si zaharul cu un castron, vedeti mai jos.

Timp pregatire
165 minute
Complexitate
redusa
Dulceata de gutui

Ingrediente

  • 1 kg gutui cantarite dupa ce au fost curatate si taiate
  • 1 kg zahar
  • 1 baton de vanilie
  • 2 lamai

Mod de preparare

Eu, pentru ca nu am cantar, am masurat si gutuile si zaharul cu un castron, vedeti mai jos!

Se pregateste un vas cu apa rece in care se stoarce o lamaie, apoi deasupra vasului se scot mici sfere din gutuia curatata de coaja, ocolind partile stricate sau in lipsa acestei forme, se taie gutuia cubulete mici, apoi se pune in vasul cu apa sa nu oxideze.

Se pregateste siropul cu 3 castroane cu zahar, 1 l de apa (castronul meu a fost mare) si batonul de vanilie taiat pe jumatate sau 1 kg zahar si 2 cani cu apa.

Dupa ce s-a format siropul destul de legat, se adauga gutuile taiate si se lasa la fiert 15-20 min, la foc mare, amestecand din cand in cand si avand grija la stropii care sar.

La final se scoate batonul de vanilie, se adauga zeama de la a doua lamaie, iar dupa 1-2 clocote, se opreste focul.

Se pune dulceata fierbinte in borcane, se infileteaza capacul, se tin rasturnate pe capac 30 min, apoi se depoziteaza la camara!

Sa va fie de folos!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise