Dulceata de gutui

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg gutui (4 gutui mari)
  • 1kg zahar
  • 1 l apa
  • scortisoara

Mod de preparare

Se curata gutile de puf,se spala si se dau prin razatoarea mare sau se taie in cubulete mici.

Cotoarele se spala si se pun la fiert cu 1/2 cantitate de zahar si apa.

Cand s-a legat siropul,se scot cotoarele si se pune compozitia de gutui rase.

Se lasa sa fiarba pana se leaga bine.

Borcanelele ,care au fost spalate si uscate se umplu cu compozitia de gutui si dupa ce s-a racorit se adauga un praf de scortisoara in fiecare borcan si se capacesc.

Le dam in fiert 15 min.

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise