Dulceata de gutui

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg si 200g gutui (cantarite dupa ce au fost curatate si taiate)
  • 2 kg de zahar
  • 1 l apa
  • 100 ml suc de lamaie
  • 2 batoane de vanilie sau zahar vanilat dupa preferinta.

Mod de preparare

Se amesteca in cratita pe foc zaharul,apa sucul de lamaie si vanilia.Dupa ce s-a topit zaharul se adauga gutuile, alese coapte care au fost spalate,curatate de coaja si de miezul tare si taiate in bucatele.

Gutuile sunt fierte cand au un aspect lucios si plutesc in sirop (daca se fierb prea mult se inchid la culoare).

Se ia cratita de pe foc, se scot batoanele de vanilie,se inlatura spuma si se pune dulceata in borcane.

Gutuile cand le curatam nu este indicat sa le punem in apa, chiar daca isi schimba culoarea , isi vor reveni cand le punem in siropul fierbinte.

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...

Supa crema de ciuperci

Intr-o craticioara, punem 3-4 linguri de ulei de masline si calim ceapa taiata marunt.

Ficatei de pui in sos de lapte

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise