Dulceata de culoarea chihlimbarului

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg smochine coapte
  • 750 gr zahar
  • un plic zahar vanilinat
  • cateva feliute lamaie
  • esenta vanilie
  • doua lingurite scortisoara

Mod de preparare

Din smochinul din fatza blocului am cules azi dimineata aproximativ un kilogram de smochine.Am facut dulceata foarte rapid, dar nu am lasat fructele taiate in jumatate cu zahar, ci doar le-am amestecat cu 3/ 4 de kg de zahar. Fiind coapte, zaharul este asimilat imediat. Am adaugat 1 pliculetz de zahar vanilinat, cateva feliute de lamaie si un strop de esenta de vanilie.Apoi, doua lingurite de scortisoara.

Nu se lasa pe foc decat vreo 10 minute, astfel incat fructele sa fie detectabile, in forma lor initiala.

Lasati dulceata sa se \"odihneasca\" cam 20 minute, apoi puneti un pliculetz de conservant obisnuit.

O puneti apoi in borcane si....va lingeti pe degete!

PS: Am renuntat de foarte mult timp la dulceturile din comert!

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Aripioare de pui la cuptor. Reteta simpla, delicioasa si foarte usor de preparat

Prepara aripioare de pui la cuptor cu boia, usturoi, sare si piper. O reteta simpla, delicioasa si foarte usor de facut,...

Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparat

Descopera cum sa prepari chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi, o reteta delicioasa si usor de preparat....

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise