Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -1 galetusa de cirese amare
  • -1,5 kg zahar
  • -1 lamaie
  • -1 esenta de menta

Mod de preparare

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga lamaia tocata marunt si se pune la fiert intr-un vas cu gura cat mai larga sa fiarba la foc iute.

Cand siropul ramane pe lingura, este semn ca dulceata este gata, se opreste focul si se adauga esenta de menta, se amesteca si se pune dulceata in borcane, se pun capace si se pun sub paturi pana a doua zi sau pana se racoresc. Se baga la camara si se fac iarna clatite bune si aromate.

Sa aveti pofta, dragilor!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise