Dulceata de cirese amare

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg cirese amare
  • 1kg zahar
  • 2 pahare cu apa
  • 4 borcanele de 0,400kg

Mod de preparare

Se scot samburii de la cirese si se presara cu 1/2 kg zahar

Se lasa pana a doua zi si se scurge zeama in cratita unde vei fierbe dulceata

Se adauga restul de zahar si cele 2 pahare cu apa

Cand s-a fiert bine siropul, se adauga fructele si se mai fierbe 1/2 ora

Eu pun dulceata in borcane mai mici pentru ca daca nu o mancam se strica,prinde floare de mucegai

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise