Dulceata de cirese albe

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de cirese albe
  • 600 g zahar
  • semintele de la 1 pastaie de vanilie
  • 1/2 lamaie

Mod de preparare

Ciresele spalate si curatate de samburi se pun intr-un vas pe foc mare impreuna cu zaharul si vanilia; se amesteca continuu, adunand spuma care se formeaza. Dupa 30 min se pune intr-o farfurie o lingura cu dulceata si se lasa cateva minute la frigider iar daca este legata, se stoarce lamaia, se mai lasa 2-3 clocote, apoi se opreste focul. Dulceata fierbinte se pune in borcane,se infileteaza bine capacele, apoi se depoziteaza la camara.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise