Dulceaţă de căpsuni reţetă

Dulceaţă de căpsuni reţetă

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1.5 kg capsuni;
  • 500 g zahar.

Mod de preparare

Astazi va voi impartasi reteta mamei de dulceata de capsuni. Nu am folosit conservanti, pentru ca imi plac dulceturile cat mai naturale… e gustul copilariei, care nu se compara cu nimic :)

Fiind dulceturi de vara, trebuie consumate repede.

Se spala bine capsunile si se scobesc cu ajutorul unui pai.

Se taie in bucati mai mici, se pun intr-o cratita mare si se acopera cu zahar.

Le lasam asa peste noapte. Isi vor lasa mult suc. Eu nu am mai pus apa.

A doua zi, le punem la foc mic si le fierbem cam 20 de minute. Punem o picatura din zeama de la dulceata pe o farfurioara, iar daca siropul nu curge, atunci este gata.

Cand se raceste dulceata, se pune in borcane si se eticheteaza. Eu am avut niste etichete de la Dr.Oetker.

Din 1.5 kg fructe eu am obtinut o cantitate de dulceata de: un borcan de 300 g si unul de 400 g.

Pofta Buna!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise