Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg ardei rosu iute
  • 2 kg ardei kapia
  • 1 l otet
  • 700 gr zahar
  • putina sare

Mod de preparare

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau in robot.

Intr-o oala se pune otetul si zaharul si se lasa sa fiarba cam 10 minute pana devine ca un sirop sticlos, apoi adaugam ardei iuti si gogosarii. Se lasa la foc mic cam 45-50 minute, pana se leaga, iar la final adaugam putina sare.

Se pune dulceata calda in borcane si se tine la cald sub o patura pana se raceste.

Este o garnitura perfecta pentru cine iubeste friptura sau pentru diferite sosuri.

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise