Se curata afinele de codite, se pun in strecuratoare si se trec sub jet de apa rece.
Se curata afinele de codite, se pun in strecuratoare si se trec sub jet de apa rece, apoi se pun la fiert cu apa si zaharul. Cand incep sa dea in clocot, se incetineste focul si se aduma spuma in continuu pana ce se leaga bine. Dulceata este gata cand incepe sa clocoteasca cu bule si scade de aprox.1 cm.
Se face proba, scotand o lingurita de dulceata pe o farfurie rece. Daca dulceata ramane adunata, este gata si oprim focul, daca sa imprastie si se scurge usor, o mai lasam sa scada la foc mic.
Dulceata fierbinte se toarna in borcanele curate si uscate, apoi se infileteaza capacele strans si se lasa sa se raceasca in voie, apoi se depoziteaza in locuri racoroase.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise