Spalam prunele si le indepartam samburii. Trecem prunele prin masina de carne sau len tocam cu robotul de bucatarie.
Pregatim o cratita/oala mare, preferabila din tuci ( asa ca a mea sau alt model, nu conteaza ), adaugam pasta macinata de prune si zaharul.
Dam cratita pe flacara si amestecam destul de des si asta vreme de vre-o trei ceasuri bune deoarece pe masura ce dulceata se ingroasa, tinde sa se prinda de fundul vasu-lui.
Intre timp spalam si uscam (in cuptorul aragazu-lui), borcanele cu capace.
Cand dulceata ajunge la densitatea dorita, adaugam esenta, amestecam bine, apoi ne imbatam cu mirosul ce-l emana amestecul mai lasam sa bolboroseasca de cateva ori si luam de pe foc.
Umplem recipientele , pe care le-am asezat intr-o tava cu putina apa, asta sa nu plesneasca de la caldura dulcetii, apoi punem capacele, infiletam si asezam borcanele pentru aprox. 5’ cu capul in jos, adica pe capac. Apoi le intoarcem si le lasam asa pana se racesc.
Le etichetam si le asezam in camara.
Pofta buna !
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise